Alla inlägg den 2 april 2011

Av mala-shabby-chic - 2 april 2011 11:18

Under 80-talet började shabby chic stilen bli populär, och har sen bara växt i trend och popularitet sen dess. Idag är denna stil mer inne än någonsin tidigare. Men vad är det då som kännetecknar just shabby chic? Jo, en snabb definition kan låta som följer: En romantisk, lantlig och tllbakablickande stil av inredning, där den genomgående färgen är vit i olika toner och nyanser.


Det mest kan målas i denna stil, det gäller främst möbler och övriga inredningsprylar, men också golv, tak och väggar. I stort sett så kan ett helt hem inredas shabby chic.

Vanligt är också att det ofta inte görs någon skillnad på det som är för utomhusbruk och det som är för inomhusbruk. Vilket alltså betyder att gamla trädgårdsmöbler och trädgårdsredskap ofta är populära objekt. Många älskar att måla om gamla hinkar eller baljor, fågelburar och även gamla fruktlådor.
Vill man att textilier skall ha denna stil så bör man tänka på att dessa helst skall gå i vitt eller naturgrått. Det gäller allt från spets av olika typer, bomullsmaterial, linne och säckväv. I övrigt så är metallföremål också älskade, särskilt järnföremål, men även zinkbehandlade saker. Metall skall absolut inte poleras eller behandlas på något sätt, utan behålla sin gamla charm, genom att man behåller slitning och rost.
Gamla katolska symboler är också något som blivit populärt inom shabby chic stilen. Det kan vara madonnaikoner, gamla kors, biblar och andra symboler med religiös bakgrund.
Okej, dags att måla shabby chic! Om man till exempel vill måla om sina möbler, måste möblerna inte alls vara jättegamla. Ålder på objekt i denna inredningsstil är inte det viktiga. Det som betyder något är färgen och att saker och ting ser nötta och slitna ut.

Som jag också tidigare nämnt finns det egentligen ingen skillnade mellan uteprylar och inneprylar. Allt kan användas inomhus och utomhus. Allt som ser lantligt och romantiskt ut passar bra i shabby chic stilen. Fransk lantstil är ofta ett annat begrepp för samma stil.


Många hobbysnickare eller målare har snabbt tagit till sig denna stil och idag är det otroligt inne att måla shabby chic möbler. Gör bara ett sök i Google så ser du snabbt hur många som säljer shabby chic möbler på nätet.


Ok, det var en kort introduktion till stilen och trenden shabby chic.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards